Forum nasz deutschland Strona Główna nasz deutschland
Dyskusyjne forum naszego Deutschland
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kulinaria dla milosnikow dobrych Dan....
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum nasz deutschland Strona Główna -> Hobby
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
donnaa_lanoska
Komentator



Dołączył: 27 Sie 2006
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Heilbronn

PostWysłany: 11 Wrz 2006, Pon 0:09    Temat postu: Kulinaria dla milosnikow dobrych Dan....

Pomyslalm ze dobrze by bylo wymienic sie receptami dan....

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
donnaa_lanoska
Komentator



Dołączył: 27 Sie 2006
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Heilbronn

PostWysłany: 11 Wrz 2006, Pon 0:10    Temat postu:

o to pierSAŁATKA RZĘŻUCHOWA

Składniki:

Pudełko rzeżuchy (data przydatności do spożycia kończy się jutro, ale uwaga! Cena zmieniona z 2,29 PLN na 0,80 PLN- czysty zysk. Swoją drogą myślałem, że to kiełki pszenicy, ale dojmujący smród rzeżuchy po otwarciu pudełka wyprowadził mnie z błędu.
Serek śmietankowy "Mocarz" (przeceniony z 2,59 PLN na 1,29 PLN, ale haczykiem jest to, że przydatność spożycia kończy się dziś. Serek jest mocarny, bo dzięki temu, że jest ze śmietaną nie muszę kupować śmietany TESCO, więc jestem do przodu 80 gr polskich. Ha!)
Sałata (0,89 PLN przeceniona ze 1,29)
Pęczek rzodkiewek (1,40 PLN na 1,29 PLN)
1/8 niezbyt świeżego pomidora z lodówki (matka przyniosła trzy, więc cena nieznana, ale jako sęp pewnie bym sobie nie kupił, bo o tej porze roku jeszcze za drogie)wsza moja recepta Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
donnaa_lanoska
Komentator



Dołączył: 27 Sie 2006
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Heilbronn

PostWysłany: 11 Wrz 2006, Pon 0:12    Temat postu:

Sposób Przyrządzania:
Całość kroimy, mieszamy, dorzucamy przypraw. Moglibyśmy dorzucić jajko, ale jajko jest świeże i psuje ogólny pomysł na gotowanie. Stwierdzamy, że całość śmierdzi strasznie, ale szkoda nam wyrzucić więc jemy ze smakiem. W trakcie degustacji orientujemy się ze nie domyliśmy sałaty i ziemia chrzęści nam w zębach. Następnego dnia spożywamy z pewną dozą nieśmiałości, bo "Mocarz" nam się przeterminował, ale mamy nadzieję że smród z rzeżuchy zahamuje procesy gnilne zachodzące w serku.
Zjeść się dało, brzuch mnie nie bolał. Życzymy smacznego.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
daysleeperHH
Megauser



Dołączył: 25 Sie 2006
Posty: 486
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: miasto byznesu i rozpusty

PostWysłany: 11 Wrz 2006, Pon 3:50    Temat postu:

to ja mam do Polski po te produkty jechac? Tu mi nei kcom przyjonc PLZ, a Pewexow tu nie ma, zeby wymienialnymi zlowtowkami placic.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
donnaa_lanoska
Komentator



Dołączył: 27 Sie 2006
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Heilbronn

PostWysłany: 11 Wrz 2006, Pon 12:16    Temat postu:

dayyyyyyyyyyyyyy hahaha sa polskie sklepy ............wazny jest produkt a nie jakimi münzami bedziesz placil Laughing

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
daysleeperHH
Megauser



Dołączył: 25 Sie 2006
Posty: 486
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: miasto byznesu i rozpusty

PostWysłany: 11 Wrz 2006, Pon 12:22    Temat postu:

no tak im penondze nie smierdzom, moze byc i ojro
no jakos nie laze po polskich sklepach
jezeli juz to pojde do pewnego turka, bo sprowadza ryz jakiego sie nie kupi w zadnym sklepie a smakuje calkiem inaczej
te wytwory polskie to tylko nostalgia ...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
DOMINICZEK
Gigauser



Dołączył: 25 Sie 2006
Posty: 572
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: 11 Wrz 2006, Pon 21:03    Temat postu:

Pilnie potrzebuje recepte na pomidorowa zupke Amino! Mam jeszcze dwie torebki w szafie, ktorych termin waznosci jeszcze wprawdzie nie minal, ale recepta mi sie gdzies zawieruszyla! Crying or Very sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
daysleeperHH
Megauser



Dołączył: 25 Sie 2006
Posty: 486
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: miasto byznesu i rozpusty

PostWysłany: 11 Wrz 2006, Pon 21:40    Temat postu:

Dominiczek, ja polecam zurek z paczki ... najlepiej smakuje .... wlasnie przeterminowany (niemalze jak wino) , hehe
Ale jak chcecie to wam napisze jak robie zurek, ze nie idzie wyczuc ze z paczki - smakuje tak, ze jak duzy gar zrobie to i tak na dlugo nie styka (za duzo pasozytow w gospodartwie mam)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
DOMINICZEK
Gigauser



Dołączył: 25 Sie 2006
Posty: 572
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: 11 Wrz 2006, Pon 21:54    Temat postu:

Jasne, dawaj ta recepte! A czy sadzisz, ze z tych pomidorowek tez da sie cos w rodzaju zurku upichcic?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
daysleeperHH
Megauser



Dołączył: 25 Sie 2006
Posty: 486
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: miasto byznesu i rozpusty

PostWysłany: 12 Wrz 2006, Wto 11:43    Temat postu:

No dobra.
Podczas kazdej wizyty w Polsce kupuje zapas zuru (rotznych firm i o roznej nazwie) - Preferuje te wieksze paczki 1/2 czy 3/4 litra bo i tak do gara idzie.
Nastawiam gar z woda - ca. polowe. Obieram ziemniaki -sporo tego idzie, sole oczywiscie. Woda dochodzi do wrzenia daje garsc majeraniu - lubie duzo, ale przegionc nie mozna. Obieram cebule - kilka i wystarczy pociac polowki cebuliw paski bo i tak sie rozejdzie podczas gotowania. Nastepnie wrzucam 2 krakowskie (kupuje w minimalu jakby co) pokrojone w plasterki - jak za malo (bo sa wlasnei wyzeracze kielbasnie u mnie) dorzucam 3. Doprawiam sola , pieprzem.
Teraz zurek z paczki . Rozbeltuje w sloiku (sa specjalne ale moga byc zwykle male sloiki tzw "wecki" - nie wiem czy toznata - u mnie tak sie mowi) pol wody zimenj i paczka rein. Zakrecam i dawaj, shake'robie - wtedy nie ma grodek.
Po "zabeltaniu" dolewam do gara. Doprawiam majeranem i resztom ewentualnie.
Na malym ogniu daje sie zupce przejsc.
Polecam z pieczywem lub bez (zalezy od ilosci ziemniakow)
Smakuje jak cholera i nie czuc ze z proszku.
Jak narazie wszystkim smakowalo (rodzinie i znajomym) - starczalo na krotko.
Na probe proponuje jedna paczke na mniejszy garnek.

Smacznego, hehe


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
DOMINICZEK
Gigauser



Dołączył: 25 Sie 2006
Posty: 572
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: 12 Wrz 2006, Wto 23:11    Temat postu:

A te krakowskie to tak trzy sztuki po pol kilo? Brzmii niezle, serio! Zapisze sobie! No tutaj jest zapisane - moze podobnie trwalo...

A moze zamiast ususowa tak na kawusie nachylac, zaprosilbys mnie na taki zurek z ta krakowska? Zreszta kobiety tez sie przeciez pozmienialy - w miedzyczasie cenia sobie nawet facetow z kulinarnymi talentami Wink

...no i nadal nie wiem, co z tymi moimi Amino poczac Rolling Eyes


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ochlupek
Gość






PostWysłany: 15 Wrz 2006, Pią 0:09    Temat postu:

csy kots umia gtowac biogs aj sei uzce gtowc ael nei mo rctepy
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
DOMINICZEK
Gigauser



Dołączył: 25 Sie 2006
Posty: 572
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: 15 Wrz 2006, Pią 7:08    Temat postu:

Ochlupku, jesli zony szukasz, bierz mnie, nie zastanawiaj sie! Bigos ugotuje, zurku wedlug recepry Day-a, a i tego Twojego dziwnego dialektu, ktorego nikt (no poza Vincentia moze) nie rozumie, pozbylbys sie szybciej niz myslisz! Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Titania
Megauser



Dołączył: 11 Wrz 2006
Posty: 454
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: 15 Wrz 2006, Pią 10:01    Temat postu:

Rolling Eyes Twisted Evil Evil or Very Mad Shocked Cool Rolling Eyes Rolling Eyes Twisted Evil Twisted Evil

ochlupek zobacz sobie w google co pisze jak sie szuka o bigosie, ja tak zawsze robie i znajduje.
ale kto przetlumaczy ci to na twoj jezyk? Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iwcia_NRW( Iwona )
Gość






PostWysłany: 15 Wrz 2006, Pią 12:34    Temat postu:

Titania ,ja mysle ,ze ochlapusek jakby po slasku zagina ale mu sie palce slizgaja po klawiaturce:)Badzmy wyrozumiale Titka/oczko Ja tam ochlapusa rozumiem very good:)
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum nasz deutschland Strona Główna -> Hobby Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin